Skip to main content

Referenssit

One1 Oy toteutti laajan lämmitystapamuutoksen Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:lle

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:llä on yhteensä 34 vuokra-asuntokiinteistöä, joista yhdeksään kohteeseen toteutettiin lämmitystapamuutos.

Asiakas

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy

Kohde

Useat vuokrataloyhtiöt

Tavoite

Lämmityksen energiaomavaraisuuden lisääminen, ostoenergian vähentäminen, kiinteistötekniikan ylläpidon kehittäminen.

Toimenpiteet

Kiinteistöautomaation päivittämiset, lämmitystavan muuttaminen kaukolämmöstä maalämpöön, etävalvonnan käyttöönotto.

Tulokset

Lämmityksen ja kiinteistön toiminnan tarkempi seuranta: Ennaltaehkäisee häiriöitä nopeampi reagointi mahdollisiin häiriötilanteisiin Ostoenergian määrän väheneminen noin 70 %. Asiakkaalla ei alkuinvestointia. Säästöjä alkanut kertymään ensimmäisestä päivästä lähtien.

Energiatehokkuuden ja kiinteistöjen etävalvonnan asiantuntijayritys One1 Oy on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n kanssa, joten isoon lämmitystapamuutosprojektiin lähteminen kävi luonnollisesti.

– Olemme tehneet One1 Oy:n kanssa yhteistyötä energia-asioissa ja kiinteistöjen etähallinnassa vuodesta 2018 lähtien. Yhteistyömme on ollut mutkatonta ja olemme näiden vuosien aikana kehittäneet yhteistyönä mm. prosesseja ja kunnossapitoa, joten molemmin puolinen luottamus on ollut jo valmiina, kertoo Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Juha Marjamo.

Aika toimia

Yksi projektin liikkelle paneva voima oli ympäristöarvot. Matkalla kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa on jokaisen yrityksen tehtävä parhaansa. Näin toimi myös Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy.

– Ympäristöarvot ovat yrityksellemme tärkeitä. Noudatamme Kirkkonummen kunnan ympäristöstrategiaa ja haluamme olla vastuullinen toimija. Meidän tahtotilanamme on saada kaikki kiinteistömme hiilineutraaleiksi niin, että tuotamme mahdollisimman vähän hiilidioksidipäästöjä, toteaa Marjamo.

Asiantunteva kumppani

Toteutuakseen lämmitystapamuutos vaati useita eri työvaiheita. Lämmitysjärjestelmä piti mitoittaa ja suunnitella kohteisiin sopivaksi. Lupien hakeminen, laitteiden ja tarvikkeiden hankinta, asennukset, käyttöönotto ja käyttö vaativat kaikki ammattitaitoa.

– Olemme tehneet tätä työtä pitkään. Kontaktimme ovat kattavat ja tiedämme mitä teemme. Se, että meillä on kaikki langat aidosti käsissämme, vapauttaa huomattavan määrän aikaa ja energiaa asiakkaaltamme, kertoo One1 Oy:n kiinteistöratkaisujen johtaja Jukka Hiltunen.

Maalämmön asennuksen jälkeen One1 Oy huolehti myös automaatiojärjestelmän ohjelmoinnista, joka mahdollistaa kiinteistön rakennusautomaation tehokkaan seurannan ja hallinnoinnin.

– Etävalvonnan avulla näemme, että kiinteistöllä on kaikki hyvin ja tarvittaessa pystymme reagoimaan nopeasti, jos toimenpiteitä tarvitaan. Hoidamme myös järjestelmän huollon ja yleisen ylläpidon, Hiltunen kertoo.

Tämän kokoluokan projekteissa herää usein myös kysymys kustannuksista. Kohteet on toteutettu energiapalvelusopimuksella, jossa asiakas maksaa vain kuluttamastaan energiasta. Alkuinvestointeja tai perusmaksuja ei ole.

Onnistuneen hankkeen jälkeen seuraavia yhteishankkeita on jo suunniteltu.

Voisiko tämä ratkaisu sopia myös teille?
Ota yhteyttä.